Concurs E. L. Doctorow

M-am apucat de scris despre cărți pentru că în felul acesta am știut că o să mă motivez să citesc mai mult. După o ciudată pauză de câțiva ani mi-am dat seama că lectura chiar mi-a lipsit, așa că am reînceput să mă concentrez pe acest apect.

În prezent am peste cinci cărți începute și citesc din toate pe parcursul unei zile. Nu știu dacă trebuie să dau vina pe perioada în care nu am pus mâna pe niciun titlu pentru faptul că acum răsfoiesc mai multe volume în paralel, dar cert e că sunt avidă după informații, povești, cuvinte scrise…

Am ținut morțiș să încep cu asta pentru că am pregătit împreună cu cei de la editura Litera un nou concurs ce are ca premii cărți scrise de E. L. Doctorow, autor la care eu n-am ajuns încă. Însă, după ce am citit câteva cuvinte despre el, zău că mi-aș lua concediu măcar o săptămână doar pentru a trece în revistă câteva dintre titlurile lui. Dar, hey, toate la timpul lor. Până atunci mi-ar plăcea că doi dintre cititorii blogului să se bucure de cărțile lui E.L. Doctorow.

Mecanism concurs (Facebook)

  • dă click pe poza de concurs 
  • lasă un comentariu pe Facebook cu răspunsul la întrebarea De ce vrei să citești cărțile scrise de E.L. Doctorow?
  • taghează un prieten căruia să-i spui de concurs
  • autorii celor mai interesante două comentarii vor primi câte o carte semnată de E. L. Doctorow apărută la editura Litera
  • perioadă concurs: 1 nov- 13 nov
  • anunțare câștigători: luni, 14 nov

Premii concurs

01 | Ragtime

Bine aţi venit în America începutului de secol XX, unde ragtime-ul stabileşte ritmul. Harry Houdini uimeşte publicul cu eliberările lui spectaculoase, J.P. Morgan domină lumea finanţelor, iar Henry Ford construieşte automobile, transformând oamenii în maşini. Emma Goldman predică amorul liber şi feminismul, iar o fostă dansatoare în musicaluri, Evelyn Nesbit, este scânteia care declanşează asasinarea unui mare arhitect de către un milionar nebun. Vieţile acestor personaje reale se întrepătrund cu cele ale unui negustor ambulant evreu, unui muzician de culoare şi unui tânăr rebel din clasa de mijloc, pentru a crea un mozaic literar fascinant.

02 | Billy Bathgate

În New Yorkul anilor ’30, Billy Bathgate, un puști de cincisprezece ani din Bronx, pătrunde în banda lui Schultz Olandezul, un gangster extrem de charismatic. Billy este fascinat de lumea violentă și coruptă a lui Schultz, o lume a banilor, a sexului și a crimei, și ajunge chiar să aibă o legătură sentimentală cu iubita acestuia.

e l doctorow editura litera

3 gânduri despre „Concurs E. L. Doctorow

  1. Vreau sa scriu o dare de seama despre anomaliile mele. In viata mea obscura, in afara oricarei istorii, si pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa in taxinomiile ei, s-au intamplat lucruri care nu se intampla, nici in viata si nici in carti. As fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbura si ambiguizeaza sensul faptelor. As putea sa le pastrez pentru mine, cum le-am tinut pana acum, si sa ma gandesc la ele pana-mi crapa capul in fiecare seara in care stau ghemuit sub patura, pe cand afara ploaia izbeste furios in geamuri. Dar nu mai vreau sa le pastrez doar pentru mine. Vreau sa scriu un raport, desi nu stiu inca in ce fel si ce-am sa fac cu paginile astea. Nu stiu nici daca e timpul potrivit pentru asta. Inca n-am ajuns la nici o concluzie, la nici o coerenta, faptele mele sunt vagi fulgerari in netezimea banala a celei mai banale vieti, mici crevase, mici inadvertente. Formele astea informe, aluziile si insinuarile, accidentele de teren uneori insignifiante in sine, dar capatand, luate-mpreuna, ceva strain si obsedant, au nevoie de o forma ea insasi noua si neobisnuita ca sa poata fi relatate. Nu roman si nici poem, caci ele nu sunt fictiune (sau nu pe de-a-ntregul), nici studiu obiectiv, fiindca multe dintre faptele mele sunt singularitati ce nu se lasa reproduse nici macar in laboratoarele mintii mele.

    1. Arabela, concursul, așa cum am menționat în articol, se desfășoară pe pagina de Facebook. Ai un link în material spre fotografia de concurs. Mersi de înțelegere :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s