Curaj cu carul sau curaj cât trebuie? (Giveaway)

În urmă cu an am citit Wild, cartea lui Cheryl Strayed. Pe atunci nu știam foarte multe despre autoare, însă până la finalul romanului ei biografic, deja o urmăream cam pe toate rețelele sociale.

Mi-a plăcut mult de Cheryl pentru că, spre deosebire de mulți scriitori, are curajul să fie autentică și își asumă asta. Iar pentru mine, na, chestia cu sinceritatea reprezintă o bilă albă.

Așadar, atunci când am văzut că cei de la Publica urmează să lanseze o colecție cu citatele lui C. Strayed, chiar am fost curioasă să văd despre ce e vorba.

_dsc0243

Curaj cât trebuie

Cărțulia, care-ți încape lejer și-n cel mai mic buzunar al genții, îți dă un boost de încredere în forțele proprii și te ajută să fii mai îngăduitor atât cu tine, cât și cu cei din jur.

Firește, peste unele citate poți să treci ca vântul, peste alte poți să mai stăruiești nițel. Și e normal, că nu au cum să te atingă toate cuvintele.

SALUT, FRICĂ. Mulțumesc că ești aici.

Tu îmi demonstrezi că fac ce trebuie să fac.

Oricum, ca o părere personală, dacă n-aș fi citit Wild, probabil că nu aș fi apreciat la fel de mult citatele lui Strayed. Însă, știindu-i experiența i-am admirat pagină cu pagină curajul de a renunța, a se aventura, a se ierta și înțeleg cumva altfel această colecție de gânduri.

Mergi pe jos.

Există o mulțime de lucruri pe care

nu le poți identifica la viteză maximă.

Giveaway

De câteva luni tot reflectez la treaba asta: Cărțile sunt făcute să circule. Așa că, m-am gândit ca o parte din cărțile din biblioteca personală ar trebui să circule mai departe, spre alte minți curioase.

Prin urmare, am hotărât să creez un album pe Facebook, Citesc și dau mai departe, în care să pun periodic câte un titlu, iar cei care și-l doresc să îmi spună. Ulterior, în funcție de răspunsurile primite,  voi alege un cititor și-i voi trimite respectiva carte prin poștă.

Iar astea fiind zise, te aștept pe Facebook să-mi scrii dacă ți-ar plăcea să răsfoiești noua cărțulie a lui Cheryl Strayed, Curaj cât trebuie,  apărută recent la editura Publica. 

Danke! ❤

2 gânduri despre „Curaj cu carul sau curaj cât trebuie? (Giveaway)

  1. Și cartea lui Elizabeth Gilbert, „Lecții de magie”, vorbește despre frică. Frica în fața a ceea ce am putea face, frica de propria creativitate și propria îndrăzneală. Chiar dacă, în general, cred și eu că sunt făcute să circule, de unele cărți nu mă pot desprinde fiindcă devin un fel de cărți de căpătâi. Pe lângă Fals tratat de manipulare de Ana Blandiana, și aceasta scrisă de Gilbert a devenit o carte-manual de suflet. Cred că e cea mai bună carte despre creativitate de până acum, despre temeri și curaj. De „Făcut pentru creație” știi ceva? Am răsfoit-o, dar a rămas momentan pe wishlist.

    1. Lecții de magie! De când vreau să o citesc… Cât despre Făcut pentru creație, o am! Am citit-o și-am adorat-o. O pot împrumuta, să știi. Mie mi-a plăcut abordarea și cred că mi-ar fi prins bine și atunci când eram prin liceu (și chiar și-n facultate) când mă tot întrebam dacă e ceva în neregulă cu mine. Dacă sunt eu problema sau cei din jur. Și dacă pot să continui să fiu așa cum sunt…puțin altfel decât majoritatea. Dar e ok că mi-am răspuns la întrebările astea și la 25 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s