Un produs bio + un nou magazin online de cosmetice naturale descoperit

Încă de la începutul lui ianuarie am decis că e cazul să fac o schimbare radicală în ceea ce privește propria persoană. Prin urmare, am investit timp în dezvoltarea personală și am citit orice articol sau carte ce mi-a căzut în mână pe acest subiect. 

Astfel, de la un sfat la altul, m-am oprit asupra acelora cu care am rezonat. Așa cum este minimalismul. Totuși, dincolo de imaginea greșită pe care mulți o au, minimalismul nu este doar despre decorul alb tipic scandinav și nici despre un stil vestimentar tip normcore (deși n-am nimic împotrivă cu nici unul dintre aceste aspecte, ba din contră).

Așadar, ce este minimalismul sau cum l-am înțeles și l-am adoptat eu la propria persoană?

Pe lângă ideea (bună, de altfel) de a renunța la orice lucru care nu-mi aduce nici bucurie, nici folos, am început să mă concentrez mai mult pe ceea ce simt, sunt sau vreau să devin. Adică mai sănătoasă, mai ancorată în realitate și mai organizată.

Pentru ultimele două subpuncte am început să practic meditație și tot felul de alte activități mindfulness (am mai scris și aici sau aici), iar pentru prima chestiune- sănătatea- am început să mă documentez serios.

alchemy boutique romania

Așadar, ținând cont de propriul organism, am început să reduc consumul unor anumite produse alimentare sau chiar să renunț definitiv la altele (cum ar fi laptele de origine animală) și să introduc mai multe legume și fructe proaspete.

Totuși, cum sănătatea nu este numai despre alimentație, ci și despre mișcare, am început să alerg și să fac yoga. Da, uneori nu-mi arde de jogging și prefer să stau tolănită în pat, cu nasu-n cărți sau să mă uit la vreun serial stupid, însă mă motivez că într-o oră sunt înapoi acasă și pot să-mi reiau activitățile leneșe. Și funcționează.

Un alt aspect pe care l-am schimbat a fost înlocuirea treptată a produselor de îngrijire cu cele bio sau naturale. Cu toate că până acum am fost și eu descurajată de prețuri, m-am convins în timp că sănătatea e cea care primează.

Și-n plus, pentru că am abordat un stil minimalist, mi-am dat seama că nu am nevoie de un dulap plin cu produse cosmetice, ci doar strictul necesar (și în nici un caz produse în dublu, triplu exemplar). Prin urmare, puțin și bun, da?

loțiune tonică bio

Un nou magazin online cu produse bio și naturale

Astfel, am început să caut pe net magazinele online ce corespondeau cerințelor mele, iar ultima descoperire a fost Alchemy Boutique. Pe lângă brandurile de încredere pe care Alchemy le are în catalog, am apreciat și blogul magazinului pentru că are articole foarte bine documentate, scrise pe înțelesul tuturor, fără să fie omise referințele sau sursele care susțin ideile materialelor. Pe scurt, mi s-a părut a fi un site care respectă clientul și are o atitudine profesionistă.

Loțiunea tonică de la Alchemy Boutique

Cu toate că trusa mea de machiaj numără doar trei obiecte: o mascara bio și două creioane, produsele de skin care sunt nelipsite în rutina zilnică și respect cu strictețe pașii de curățare, tonifiere și hidratare.

În ceea ce privește tonifierea, am încercat de la Alchemy o loțiune tonică organică tip spray. Pe lângă faptul că are ingredinte sigure, îmi place acest produs de la Nourish pentru că:

  • e refreshing, motiv pentru care îl țin pe birou și-l folosesc ori de câte ori iau o pauză de la scris
  • e hidratant, fapt pentru care, în zilele în care eram în grabă și nu aveam timp să folosesc o cremă, l-am folosit și pe picioare, iar efectul s-a văzut imediat
  • închide porii și conferă pielii un luciu sănătos
  • e spray, așa că nu mai e nevoie de folosirea dischetelor demachiante, ceea ce duce la economie de timp și de banii

lotiune tonica nourish

Cu toate că e cu citrice, nu te aștepta însă la un miros specific, pentru că, să-ți spun un secret, ingredientele sunt folosite pentru proprietățile astringente și purificatoare, nu pentru parfum.

All in all, eu sunt super happy cu noul produs. Și da, e puțin pentru leneși, pentru că fâs! fâs! și gata! Dar, lăsând gluma la o parte, sunt curioasă care e poziția ta vis-a-vis de produsele de îngrijire bio/naturale. Deci?  😀

PS: Pentru că în septembrie Alchemy Boutique serbează trei ani de activitate, la o comandă plasată pe site primești o reducere de 10% dacă folosești următorul cod: ALQ10RW. 

4 gânduri despre „Un produs bio + un nou magazin online de cosmetice naturale descoperit

  1. Frumos articol!
    Știu că nu este un element esențial în alegerea unui produs de îngrijire – designul ambalajului, dar pentru mine este important :)) Voi folosi un produs doar dacă îmi place tot ce ține de el, și acesta arată bine :))

  2. Folosesc cateva produse de la Sabio – produse romanesti, 100% naturale, la preturi nesperat de bune (balsamul de par cu mango e preferatul), iar sapunurile pentru moment sunt cele de la Savonia. Sunt naturale, nu usuca pielea, au variante ccremoase sau abrazive, pretul bun, doar ca nu exceleaza nici la ambalaj, nici la parfum.

    1. Știu de Sabio, dar încă n-am încercat produsele. Dar legat de produse românești, îți recomand Jovis- au niște săpunuri minunate. Și la fel, nu usucă pielea, ba dimpotrivă, sunt la fel de eficiente precum o cremă foarte hidratantă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s