Cum faci un doberman fericit: ghid în 5 pași

Mulți încă se mai înfioară când aud de dobermani și chiar sunt chitiți pe treaba că rasa este încadrată ca fiind periculoasă. Eu știu că singuri câini de care mi-e frică și care mă sperie de fiecare dată când ies cu Iancu în parc sunt ăia mici, care latră, mârâie, sar. Știi ce zic, genul scandalagiu și pus pe harță căruia stăpânul „nu are ce să-i facă”.

Dar revenind la dobermani (nu de alta, dar mi-s mai dragi), află că aceștia sunt agresivi numai dacă ții tu morțis să îi adresezi așa, de nu, sunt extrem de sociabili, atașați de stăpân și dornici de atenție non-stop. Unde mai pui că-s mega energici și topiți după joacă și mâncare.

Așadar, nu e prea dificil să ai un astfel de câine, însă pentru început țin cont de ghidul meu în 5 pași pentru a face un Iancu fericit. Și bag mâna-n foc că treaba asta se aplică și pentru ceilalți căței.

1. Mâncare                                              

mancare caini taste of the wild

Cu toate că Iancu e un mare fomist și nu devine sclifosit în fața unui castron cu mâncare, am căutat de-a lungul celor doi ani să-i alegem ce-i mai bun. Așa că am trecut de la Hills, la Acana, iar acum ne-am oprit la Taste of the Wild (varianta cu somon afumat). Trebuie să-i mulțumesc lui Robert pentru research, că eu sigur aș fi rămas cu hrana recomandată de cei de la canisă.

2. Jucării tâmpite

jucarii doberman

Cu cât sunt mai dubioase jucăriile și mai colorate, cu atât Iancu e mai fericit. Nu contează dacă-i de pluș, silicon sau funie, că el o să țopăie fix ca un copil în dimineața de Crăciun când te vede că scoți din geantă o jucărie nouă.

3. Un pat doar al luipat caineDeși adoră să stea cu noi în pat sau pe canapea, treaba asta iese din discuție pentru că de cele mai multe ori ne trezim că suntem treptat împinși spre margine, iar ăsta mic cucerește tot locul. Așa că, pentru a nu se simți discrimat, are propriul pat. Și pe cuvânt că îi place.

iancu pat

4. Snacksuri și recompense

recompense Iancu

Dacă vrei să intri în grațiile unui câine, dă-i câte un snack bun, dacă vrei ca Iancu să te iubească cu toată ființa lui pentru tot restul vieții, dă-i snacksuri și recompense și gata! Și-n plus, nici nu e pretențios, dar astea de la Hupple sunt chiar simpatice cu forma lor de oase.

5. Soluții antiparazitare

advantix-400-caini-de-25-40-kg-1-pipeta6021

Deși el nu știe prea multe despre Advantix, crede-mă că e fericit. Nu de alta, dar am trecut și prin faza căpușe, panică, veterinar, tratament, scos căpușe cu penseta, e bolnav băiatul și nu a fost drăguț. Așă că, pentru fericirea (și sănătatea) lui și a noastră, la fiecare trei săptămâni îl dăm cu soluție antiparazitară și stăm calmi când ăsta mic se tăvălește prin iarbă.

_DSC0192.JPG

Iar dacă vreau să am un Iancu și mai fericit, un fel de bonus points ar include:

  • joacă până la epuizare (a mea)
  • mers în parc toată ziua
  • alergat în disperare
  • scărpinat pe burtică și între urechi (non-stop, nu orișicum)

_DSC2335

Și dacă vrei să vezi mai multe poze cu alintatul ăsta, i-am făcut un tag special pe Insta: #iancuboy. Cât despre tine, cum îți faci patrupedul fericit?

2 gânduri despre „Cum faci un doberman fericit: ghid în 5 pași

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s