3 uleiuri naturale pentru uz zilnic

Anul ăsta e despre începutul unui stil de viață cât mai sănătos. Prin urmare, de câteva luni sunt mult mai atentă la ceea ce mănânc, dar și la produsele cosmetice pe care le folosesc. Astfel, am renunțat treptat la demachiantele și cremele clasice în detrimentul uleiurilor naturale.

Într-un articol anterior vorbeam despre numeroasele avantaje ale produselor naturale, iar unul dintre acestea ar fi multifuncționalitatea. Așadar, nu mai ai nevoie de un demachiant, un balsam de păr, o cremă pentru corp, una pentru mâini, un balsam de buze and so on, ci de un singur produs.

Unul și bun

Nu știu dacă și tu preferi să ai un singur produs potrivit tuturor nevoile tale, dar eu sigur nu aș mai vrea să mă întorc vreodată la dulăpiorul plin cu zeci de brizbrizuri cosmetice de care uitam cu lunile.

Pe lângă faptul că în felul acesta pot păstra mai bine ordinea, fac economie și de timp, și de bani. În plus, atunci când e vorba să o iau din loc, știu că în rucsacul meu se va găsi un singur produs și evit astfel să-mi încarc bagajul inutil. Așadar, eficiența e maximă.

Dar ce-ai zice de trei și bune?

Până să mă hotărăscc la produsul care este cel mai bun pentru mine, e nevoie să testez mai multe. Prin urmare, odată ce se termină unul, îl înlocuiesc imediat cu altul, asta nu înainte de a mă informa despre proprietățile și ingredientele sale, pentru a mă asigura că e potrivit pentru mine, firește. Vezi, știu cum să fiu adult & stuff.

ulei natural

De data asta însă n-am mai avut așa multă răbdare, și am optat pentru două uleiuri de corp + unul esențial, cu care merg în paralel.

  • Uleiul de cocos, Solaris

L-am mai avut și în trecut, însă în recipient tip spray, de la Trio Verde. Dar pentru că pe timp de iarnă se solidificase, făcând aproape imposibil utilizarea lui (trebuia să-i scoți pompița și să-ți vâri degetele de jur împrejur ca să-l folosești, deci nu era prea cute pentru altcineva să te vadă făcând giumbușlucuri de genul), am hotărât ca varianta la borcănel ar fi mai practică.

Acum nu știu dacă mai gândesc la fel, pentru că am omis faptul că în perioada asta sunt + 100 de grade la umbră și simți cum îți intră piciorul în asfalt prin București. Așadar, uleiul ăsta nu va trece la formă solidă în veci. Însă pentru a evita să mă spăl pe degete în borcan de fiecare dată când folosesc uleiul, am apelat la un disc demachiant.

Update: După o discuție cu Ramona de la eubio.ro am pus borcănelul la frigider, iar uleiul s-a întărit. Yeey! (de reținut pe viitor că la peste 25 de grade uleiul este lichid, iar solidificarea începe sub această temperatură.)

Reîntorcându-mă la lucrurile cu adevărat importante, uleiul de cocos e mama lor. A uleiurilor naturale, adicătelea. Iar aici menționez câteva dintre modurile în care îl folosesc pentru a-ți face o idee.

  • balsam de păr
  • demachiant
  • ulei de corp (ten, buze, mâini, cuticule, călcâie)
  • protecție solară
  • înțepături insecte

Însă, dacă faci un mic research, ai să vezi că un ulei de cocos va fi aproape echivalentul unei farmacii naturale datorită zecilor de întrebuințări, fie că e vorba de uz intern, fie extern.

Până acum nu l-am folosit la gătit, dar știu sigur că și animăluțele se pot bucura de câte un strop de ulei pe mâncare, în special dacă se confruntă cu probleme ale pielii sau ale blăniței.

Am să îți las și-un video funny care să te ajute să înțelegi mai bine despre ce vorbesc atunci când spun că uleiul de cocos e aproape panaceu.

Ah, și să nu uit de miros. Pentru o fană Bounty, mirosul de nucă de cocos e viiiiiis. Yammy, yum.

  • Uleiul din sâmburi de struguri, Trio Verde

Ca majoritatea uleiurilor naturale de la Trio Verde și acesta este recomandat atât pentru ten, cât și pentru păr. Deci, da, respectă criteriul multifuncționalității. Eu până acum l-am folosit doar pentru ten, dimineața și seara, datorită acțiunii  de catifelare și suplețe, însă am înțeles că e grozav pentru prevenirea și estomparea ridurilor sau a celulitei. Deci, fo gor it!

Pe lângă efectul extrem de hidratant, mi-a mai plăcut la uleiul din sâmburi de struguri faptul că este inodor, lucru foarte bun dacă ești sensibil la anumite mirosuri. Deci, cum ar veni, își face treaba într-un mod foarte subtil.

  • Uleiul esențial de portocale, Trio Verde

Aroma de citrice e printre preferatele mele, iar încă de pe vremea când eram de-o șchioapă îmi puneam uleiuri esențiale cu portocale în lampa aromatică. Deci vechile obiceiuri mor greu. Sau așa aș explica de ce după mai bine de 10 ani am iar în casă un astfel de ulei.

Însă nu îl folosesc doar pentru lampă, ci și pentru băi relaxante sau chiar dușuri în grabă. Trucul e să pui dopul la cadă când faci duș, să picuri câțiva stropi de ulei esențial, iar vaporii parfumați se vor ridica. Rezultatul? O mini-ședință de aromaterapie energizantă.

Totodată, pentru că renunț treptat și la produsele de curățenie și igienizare chimice, am înlocuit spray-ul de cameră cu un spray pe bază de apă în care pun uleiul esențial pentru o notă cât mai fresh.

În plus, pentru că uleiul din sâmburi de struguri e folosit ca bază în aromaterapie, mă gândesc că aș putea să-i adaug câteva picături cu miros de portocală pentru un efect cât mai revigorant și relaxant.

În concluzie, cam acestea sunt cele trei uleiuri naturale pe care le folosesc în prezent. Dacă ar fi să mă rezum la unul singur, cel mai probabil va câștiga cel de cocos. Dar eu nu descriminez.

A, și dacă ți-au stârnit interesul produsele prezentate, să știi că le găsești pe eubio.ro. 

 

3 gânduri despre „3 uleiuri naturale pentru uz zilnic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s