Tu ce știi despre statuile vivante?

Recunosc că până să aflu de Festivalul Internațional de Statui Vivante ce va avea loc luna asta în București, nu știam mare lucru despre ce înseamnă o „statuie vie”. Cu toate că până la vârsta asta m-am tot lovit pe ici pe colo de câte-un static man, nu am avut curiozitatea să caut mai multe informații despre acest tip de performance. Asta până azi.

Așadar, am răscolit puțin internetul și-am aflat că în 1945, într-un film francez, un personaj a interpretat pentru prima dată o statuie vie, iar în anii ’60, un cuplu de actori- Gilbert și George, a ajuns faimos datorită reprezentațiilor de tip living sculptures. Daaar…am zis că toate datele acestea ar fi mai ușor de urmărit dacă le-aș pune într-un infografic, ceea ce am și făcut :).

diana solomon statui vivante

Așadar, după cum ai aflat, în București, în perioada 16-20 iunie, se va desfășura Festivalul Internațional de Statui Vivante în Grădina Casei Cesianu, în parcul Crângași și parcul Alexandru Ioan Cuza, iar accesul este complet gratuit. Organizatorul evenimentului este Teatru Masca, iar hashtagul folosit pe rețelele sociale pentru acest festival este: #FISV2016.

Iar pentru că tot am pomenit de hashtag, află că pe 16, începând cu ora 20:00, la Noaptea Statuilor Vivante ce va avea loc la Casa Cesianu (intersecția Calea Victoriei și strada Sevastopol) se va organiza un Instameet. Astfel, pasionații de fotografie ce îndrăgesc aplicația Instagram pot încărca imagini făcute la eveniment cu hashtagul #statuivivante. Iar partea faină e că cea mai bună fotografie va fi premiată cu 50 de euro, cu singura condiție ca această să fie încărcată în aplicație în perioada 16- 19 iunie.

De altfel, dacă vrei să știi cum au decurs edițiile anterioare sau vrei să aflii mai multe detalii despre evenimentul din acest an, poți intra pe pagina de Facebook a Festivalul Internațional de Statui Vivante.

diana solomon statui vivante
Sursă foto: facebook.com/festivalulinteranationaldestatuivivante

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s