A avea sau a nu avea un business?

Tu ce-ai face dacă ai fi antreprenor și ai fi pus în situația de a face anumite update-uri la aparatura pe care o folosești, fie că este vorba despre echipamente IT, medicale, fie oricare alt tip?

Cert este că de câteva luni încoace tot întorc pe-o parte și pe alta ideea de a avea propriul business. Adică să depășesc stadiul de freelancer și să mă îndrept spre un domeniu pe care l-aș stăpâni.

Problema e că…

Așa cum probabil că îți închipui, atunci când pui bazele unei afaceri, fie ele și micuțe, ai nevoie de o anumită sumă de bani cu care începi. Prin urmare, ai de făcut o investiție, chiar dacă nu ai certitudinea că ideea ta îți va aduce profit sau că vei recupera în următorii doi ani capitalul inițial. Tocmai din acest motiv, foarte mulți nu se încumetă să riște și abandonează planuri care ar fi putut avea succes.

Cum pot decurge lucrurile în viziunea mea

Eu merg pe două ipoteze: 1. Cine nu riscă, nu câștigă și 2. Informația înseamnă putere.

Ce vreau să zic cu asta? Păi, e destul de simplu. Pentru că am în plan un business bazat pe un hobby, anume fotografia, sunt decisă să deschid împreună cu două prietene un studio foto (numit Creative Jedis- pentru că Star Wars 🙂 ), unde fiecare va avea rolul ei. Așadar, îmi asum cumva un risc.

diana solomon

Cât despre informație, ei bine, înainte să mă arunc cu capul înainte pentru a face împrumuturi în bănci pentru aparatura necesară unui studio m-am documentat temeinic înainte. Astfel am aflat de GRENKE.

Ce este GRENKE?

Povestea. În  1978, într-un oraș din sudul Germaniei, Wolfgang Grenke a riscat pe o ideee ce presupunea oferirea unor servicii de tip leasing și închiriere/finanțare echipamente IT sau bancare. Ulterior, afacerea a crescut, astfel încât a apărut un întreg grup de companii ce oferă acest tip de soluții pentru businessuri.

În prezent. Din 2007 a apărut în România o franciză a grupului GRENKE care a continuat să se dezvolte. Așadar, în momentul de față această oferă o gamă largă de servicii pentru o paletă variată de afaceri, incluzând aici și servicii de consultanță.

Mai exact:

  • poți închiria aparatură IT, echipamente de printare copiere, medicale sau stomatologice
  • pentru o valoare de minimum 500 euro per contract
  • facturile sunt integral deductibile
  • ai rate fixe pe durata contractului
  • avans 0%
  • documentația necesară e minimală și poate fi trimisă printr-un email, urmând ca în decurs de 24 de ore să primești un răspuns la solicitarea ta
  • oferta esta valabilă atât pentru SA și SRL, cât și pentru PFA

Așadar, iată cum mă pot ajuta pe mine aceste informații. În primul rând, după ce micul meu studio va începe să se dezvolte, voi avea nevoie de echipament foto mai performant, astfel încât munca să-mi fie facilitată. Pe lângă asta, computerele și laptopurile vor fi un must have pentru editarea foto-video. Ca să nu mai spun de un mobilier simpatic pentru a face studioul un loc cât mai profi.

De altfel, consider că aparatura de ultima generație va prezenta un avantaj în aducerea unor clienți noi. Astfel, faptul că voi putea investi imediat în tehnologie nouă mă va ridica cu câteva trepte înaintea competitorilor mei.

diana solomon GRENKE

Așadar, ținând cont de serviciile oferite de GRENKE aș fi tentată să optez pentru închirirea echipamentelor IT, mai exact a celor fixe (calculatoare), dar și mobile (laptopuri, tablete), echipamentelor de copiere/ printare, foto-video și nu în ultimul rând, mobilier.

De ce aș opta pentru o astfel de soluție în locul unui împrumut în bancă? Ei bine, fiind vorba de un studio foto, va fi nevoie ca la un anumit interval aparatura foto și video să fie schimbată cu ceva mai bun, mai performant, mai adaptat nevoilor fotografului. Iar cum achiziționarea unor astfel de echipamente poate face o gaură serioasă în buget, mă gândesc că închirirea este o variantă mai convenabilă.

În plus, cu GRENKE e și destul de simplu pentru că ai parte de:

  • o bugetare corectă, ceea ce este important în „matematica” afacerii,
  • rapiditate, criteriu esențial într-un secol al vitezei și
  • simplitate– nu te complici cu un teanc de acte, o fișă sintetică, un bilanț sau declarația de venit pe anul precedent, un balanț financiar sau registrul de încasări și plăți + oferta în euro emisă de furnizorul de echipamente dorite fiind suficiente (actele variază în funcție de SA, SRL și PFA)

Deci, revenind la ideea de la care am plecat, îmi asum riscul pentru că am informații de partea mea care mă ajută. În plus, echipa Creative Jedis este deja  formată. Nu de alta, dar uite ce nickname-uri super geek avem.

efrtg

Prin urmare, dacă mai oscilezi încă la a avea sau a nu avea un business, eu zic că în momentul de față ai nenumărate oportunități și soluții pentru a fi antreprenor. Iar GRENKE este una dintre ele.

2 gânduri despre „A avea sau a nu avea un business?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s