Ce-a însemnat 30 Days Challenge pentru mine

Pentru cei care nu sunt încă la curent, în urmă cu o lună am început o provocare de 30 de zile imediat ce am citit un articol care nu doar că m-a inspirat, dar m-a făcut să verific ipoteza conform căreia poți să îți dezvolți un obicei nou dacă îl practici zilnic pe parcusul unui anumit interval de tip.

În articolul cu pricina, era vorba de 30 de zile, însă tot citind despre acest concept, am găsit, cum era firesc, de altfel, mai multe variante. Pe scurt, ideea e că în încercarea de a-ți cultiva noi abilități, obiceiuri, spunelecumvreitu, trebuie să practici acele chestiuni undeva între 22-66 zile.

Ce am vrut să testez

Am fost curioasă dacă pot să duc un lucru până la capăt, în primul rând. Așa că odată ce am anunțat public că frate, vezi că timp de 30 de zile fac dailyblog, nu prea am avut încotro și a trebuit să mă țin de treabă.

Totodată, toată experiența asta m-a făcut să-mi doresc mai mult. Așa că acum am o foaie cu alte câteva idei destul de interesante pe care le voi pune în practică la momentul oportun.

Totodată, mi-am dat seama că ipoteza stă în picioare. Așa că de-acum îmi voi face timp și pentru celelalte lucruri pe care le-am amânat și voi încerca să le integrez în programul meu până devin un obicei.

Cum a funcționat pentru mine

În primele zile am fost destul de euforică și abia așteptam ziua următoare ca să public un nou material. Am avut multe idei de articole și am încercat pe cât posibil să aduc informații noi fie despre cărți, fie despre Instagram și pe ici, pe colo, l-am strecurat și pe Iancu în ecuație.

Am reușit totodată să fiu nițel mai ordonată cu postările și să-mi dau seama ce funcționează și ce nu pentru comunitatea pe care am strâns-o în jurul blogului. Astfel, tot testând, am înțeles care-s orele potrivite pentru citit articole și ce tip de mesaj prinde cel mai bine.

De altfel, în unele zile scriam mai mult de o postare, iar în altele îmi programam pentru două zile înainte materiale din draft. Deci, cumva, pofta de scris a venit scriind.

Ce am obținut din provocare

Deși nu ai zice, am obținut vizibilitate. Traficul pe blog s-a dublat, la fel și numărul followersilor. De altfel, în această perioadă am început colaborări cu edituri și librării, dar și cu magazine online cu produse naturale.

Totodată, am început să citesc mai mult, pentru că am vrut să fac recomandări de cărți care chiar merită deschise și am început să fac mai des fotografii, pentru că am vrut să urc numai imagini proprii.

Așadar, de la simpla provocare de a scrie mi-am antrenat alte două hobby-uri mai vechi, pe care în ultimii doi ani le cam lăsasem de izbeliște (mă refer la cărți și fotografie).

Una peste alta, acum că trag linie, sentimentul e unul fain. Am dus la capăt o provocare, am organizat un concurs (și vor mai urma altele), mi-am îndreptat atenția spre lucrurile care-mi plac, astfel că m-am documentat și am scris despre ele.

Totodată, am deschis  o nouă categorie pe blog- Verde, și am făcut un album nou pe Facebook, unde sub hashtagul #GreenBookwormKit urc imagini care… Nu, mai bine vezi tu ce fel de imagini urc aici.


*Să nu uit, ceva deștept despre proiectele personale a scris și Ioana. E faină Ioana, merită citit orice postează.

**Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

Va urma.

3 gânduri despre „Ce-a însemnat 30 Days Challenge pentru mine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s