Despre video-urile alea faine rău

Contentul video prinde tot mai mult teren și nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că în 2016 o să se pună tot mai mult accentul pe acest format. Astfel, nu e de mirare că  tot mai mulți bloggeri se orientează spre vlog, dar nici faptul că brandurile urcă atât pe Facebook, cât și pe Youtube mesaje video, iar Instagram permite acum clipuri mai lungi de 15 secunde. 

Însă, nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre două canale faine de YouTube la care toată lumea ar trebui să fie abonată și să își propună să urmărească măcar un video pe zi.

1. The school of life

Poate că sună ușor boring, dar crede-mă pe cuvânt că e vorba de niște idei grozave. Ca să nu mai zic de ilustrațiile alea frumoase și tot conceptul atât de bine gândit.

Mai exact, în fiecare filmuleț este tocată o idee sau o întrebare existențială- Ce este iubirea? Ce este capitalismul? Sau pur și simplu sunt prezentate lucruri despre un autor cunoscut, o religie, un curent artistic sau literar, într-un mod cu totul original. Ineditul cred că vine de la umorul deștept, dar și naratorul și grafica ajută foarte mult, rezultand astfel un produs fain de tot.

Eu una am descoperit acest canal urmărindu-l pe Facebook pe Alain de Botton. Probabil că-l știi pe autor pentru cartea Eseuri de îndrăgostit (pe care o recomand, deoarece are un mix bun de umor, sociologie, filosofie și storytelling) sau Despre farmecul lucrurilor plictisitoare (prima carte citită de el, perfectă pentru drum sau sălile de așteptare).

Pe scurt, eu zic să merită un subscribe și măcar vizionarea unui video pe zi. Face bine la creier, trust me.

2. Ted-Ed

Da, are legătură cu faimoasele video-uri Tedx, doar că e cu ilustrații, deci e din start mult mai interesant.

Ca și concept, seamănă destul de mult cu The Scool of Life, doar că se pune mai mult accent pe temele științifice. Și mi se pare grozav cum poți face Știința să fie de cel puțin 10 ori mai grozavă decât este dacă lucrezi puțin la prezentare. Deci, iată o lecție importantă despre ambalaj, nu?

Iar legat de Tedx, vezi că există și o aplicație, care e destul de frumos făcută. Astfel, ai tot felul de filtre în care poți să alegi să vizionezi un video fie în funcție de tema ta de interes, fie în funcție de minutele pe care le ai la dispoziție.

Așa că, dacă ai două-trei minute libere și te gândești să dai un scroll prin news feed, mai bine folosești timpul ăla pentru ceva educativ sau inspirator. O să-mi mulțumești mai târziu.

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s