Cărți și…biciclete

Îmi plac și cărțile și bicicletele, dar cum timpul liber mi-e cronometrat adesea, recurg la tot felul de tertipuri. Ca să împac și cartea și varza. 

Mai exact…

Mi-am făcut o nouă lista de cărți, dar de data asta nu pe edituri sau pe colecții, așa cum ai citit aici, ci pe o temă dată- bicicletele. Astfel, am ales o serie de titluri care mi-au sărit în ochi, dar nu le-am parcurs încă, cu toate că aș vrea.

Și-am așa:

Un chinez pe bicicletă

 

Din descriecarti si bicicletere mi-am dat seama că este vorba de un roman cu mult umor, cu peripeții, care se încadrează perfect în tema realismului magic.

Autorul este argentinian și este foarte apreciat printre conaționali. De altfel, a primit numeroase distincții livrești, pe care nu le menționez aici, așa că va trebui să mă crezi pe cuvânt. Simpaticul roman poate fi găsit pe okian.ro.

Sumki

 

carti si biciclete

Nu te lăsa înșelat de coperta veselă, pentru că Sumki e un roman mai emoționant decât pare la prima vedere.

Bicicleta primita in dar de la unchiul excentric care-l rasfata promite sa fie inceputul unei aventuri minunate. Dupa debutul spectaculos, ziua ii aduce lui Sumki nenumarate rasturnari de situatie, dar nu tocmai cele visate de temerarul biciclist. Baiatul va simti ce inseamna tradarea, frica, rusinea, abandonul. Iar seara va descoperi iubirea.

Sună promițător, nu? Eu una deja mi-am pus cartea în coș.

Trei pe două biciclete

 

carti si biciclete

Am văzut când eram mai mică „Trei într-o barcă”, apoi, când am aflat că există o carte, am vrut musai să o citesc.

Dar cum online-ul te fură și te face să treci rapid de la o chestiune la alta, am mai găsit o carte scrisă de același autor care pare să fie la fel de haioasă. Îți zic curând dacă m-am înșelat ori ba.

It’s all about the bike

 

carti si bicicleteRobert Penn has ridden a bike most days of his life. He rides to get to work, to bathe in air and sunshine, to stay sane and to feel free. This is the story of his love affair with cycling and the journey to build his dream bike.

Pe mine m-a cucerit rezumatul ăsta, așa că asta e cu siguranță o carte pe care e musai să o citesc. Dar nu oricum, ci după ce o să-mi aduc MTB în București și o să fac atunci un nou challenge, dar pe bicicletă, nu în online. Și-atunci, cred că o să-l înțeleg mai bine pe acest domn Robert Penn.

Trei pe un tandem

 

Despre Laura Baban am mai scris. Am îndrăgit-o imcarti si bicicleteediat datorită bucuriei cu care povestește frânturi din viața pe biciclete cu un patruped, un Andrei și-un șir infinit de peisaje din lumea largă.

Pe lângă simpaticele cărți despre Domnul Tic (stimabilul cățel), acum lucrează la un proiect nou. E vorba de o călătorie prin țară, pe un tandem, ce are ca scop promovarea României, lucru ce în final se va solda cu o carte ce va cuprinde experiențele celor trei (ea, Andrei și domnul Tic). Dar mai multe informații găsești petandem.ro.

No, tu ce zici? Cărți, biciclete sau toate variantele de mai sus?

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

4 gânduri despre „Cărți și…biciclete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s