Improvizează- (aproape) singurul sfat după care mă ghidez

Am fost crescută în așa mod încât să văd de fiecare dată partea pozitivă a unui lucru. Firește, nu sunt un borcan cu fericire umblător, însă învăț să-mi controlez inteligența emoțională și să caut în orice situație o oportunitate.

Lucrul despre care-mi vine cel mai la îndemână să-l dau drept exemplu este fotografia. Ca amator-profesionist, cum îmi place să mă alint, citesc destul de mult despre domeniul ăsta și mare parte din zi mi-o pierd făcând research. Astfel, ajung să tânjesc după x reflector, după y blitz sau z obiectiv, asta ca să nu mai spun de o un aparat foto nou sau chiar unul pe film.

Însă, pentru că sunt doar o amatoare, care nu își permite să arunce banii pe aparatură care nu ar gestiona vreun profit (trebuie să fiu și cu picioarele pe pământ, facturile alea la ENEL nu se plătesc singure), am început să învăț să mă descurc cu ce am în jur.

Așa, și?

Ideea e că am văzut foarte multă lume care se plânge că nu poate face x fotografie pentru că nu are un dslr sau ultimul model de Iphone, așa că vreau să-ți arăt că dacă vrei poți. Știu că e un clișeu, dar ghici ce- e adevărat. Și, mai important decât ce am zis mai sus este IMPROVIZAȚIA.

Serios, nu ai citit cum poți face fotografii macro cu telefonul doar cu ajutorul unei picături de apă sau cum îți poți face un trepied pentru telefon astfel încât să faci selfie-uri mai creative (cele din oglindă sau la volan sunt atât de seci încât ar trebui interzise dacă se încalcă limita numerică)? Too bad.

Însă nu e timpul pierdut

Dacă ești interesat de modul în care poți face fotografii creative doar improvizând, o să-ți enumăr o serie de elemente după care mă ghidez. Nu vin cu nimic revoluționar, sunt multe articole pe internet fix pe aceeași temă. Așadar, let’s see:

1. Citește mai mult. Știu că nu are treabă cu fotografia propriu-zisă, însă acest lucru îți va dezvolta capacitatea cognitivă, te va ajuta să fii mai creativ, prin urmare, vei deveni un as la improvizație, fie că e vorba de fotografie, mâncare sau castele de nisip. Trust me on this.

2. Nu te mulțumi cu puțin. Dacă ai făcut două fotografii și ești mulțumit de ele, crede-mă pe cuvânt că mai târziu nu vei gândi la fel. Așadar, trage cât mai multe cadre, până când ajungi la imaginea care o să te facă să exclami: Asta e, frățică! (chit că al tău câine se va uita suspicios la tine- te obișnuiești cu timpul).

3. Schimbă unghiuri și perspective. Nu fotografia numai de la nivelul ochilor. Încearcă puncte de stație diferite. Fie că stai pe vine, un fund, într-un picior, tu dă-ți silința să găsești un unghi inedit și uită de frica de ridicol.

4. Profită de lumina naturală. E divinăăăă. Caut-o, umblă după ea, joacă-te cu umbrele. Vei vedea la final că o să obții imagini mult mai calde, domoale.

5. Folosește-te de lucrurile din jurul tău. Nu ai un birou alb pentru a face poze super fancy cum ai văzut pe Instagram? Niciun bai, un blat alb te va scoate din încurcătură. Nu ai reflectoare și umbrele? O veioză puternică și o coală albă vor face minuni. Blitzul tău e de rahat? Pune un pahar alb de plastic pe el și vei vedea că o să eviți contrastele dure. Nu ai trepied? Cumpără-ți. Glumesc. Poți să pui oricând camera pe un suport: un scaun, o masă, un pervaz.

6. Distrează-te. E foarte important să îți placă ceea ce faci, așa că enjoy yourself.

Și acum, ca să vezi despre ce vorbesc, voi pune câteva fotografii behind the scences. Probabil te vor amuza, dar mai mult decât atât, poate te conving că nu ai nevoie de multe pentru a face lucruri frumoase atâta timp cât improvizezi.

Acum poți vedea că nu am glumit la partea cu câinele. Totodată, poți vedea ce setupuri simple am și cum mă folosesc de ce găsesc prin casă: un scaun, un taburet, o blat alb etc. Oricum, pun pariu că nu sunt singura care face și că cei mai mulți se bazează, la fel ca mine, pe improvizație.

Iar ca să mă întorc puțin la punctul 1, anume cititul, te las și cu o recomandare de carte, scrisă de CEO-ul Golin. Cel mai probabil o găsești pe Amazon, dar dacă zici că te tentează, o pun și de-un rezumat, că merită atenția ta.

diana solomon improvise

*Acest articol face parte din seria 30 Days Challenge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s