3 chestii tari scriitoricești pe care le-am făcut la început de septembrie

E septembrie, luni și pentru mulți e prima zi de școală. Pentru mine e primul an în care nu mai merg la cursuri așa că mă încearcă oarece nostalgie. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu îmi fac temele la timp sau că nu am în continuare de scris (parcă mai mult decât în toți cei cinci ani de facultate).

Așadar, parcă și mai sârguincioasă decât am fost în anii studenției, azi sunt mă bucur de trei chestii tari scriitoricești pe care le-am făcut la început de septembrie.

1. Contributing editor la Fotografa.ro

De prin 2007 se puneau bazele unui site dedicat fotografelor, cu sprijinul Asociației Euroarte. Atunci proiectul era destul de tare, mai ales că se organizau tot felul de tabere pentru pasionații de imagini, în care învățau lucruri faine despre lumina, compoziție etc.

Știu că eu pe vremea aia tot bibileam niște camere compacte, ca de abia mult mai târziu să țin și eu în mâini un DSLR. Oricum, citeam mereu materialele ce se postau pe site, interviuri, articole și visam să pot face și eu asta cândva.

Așa că, iată-mă ceva ani mai târziu, ca după discuții cu Andrea Blaga, cea care a urnit acest frumos proiect, să încep să îmi aduc și eu contribuția. Vom vedea ulterior cum voi evolua la Fotografa, so wish me luck.

2. Proofreader la PrimaCarte.com

Am mai povestit despre activitatea mea de corector/editor pe GoodRead.ro și despre proofreadingul unei cărți (care s-a lansat chiar weekend-ul acesta), însă acum treaba e oficială. Avem un site fain și o echipă de oameni pasionați de ceea ce fac.

Prin urmare, dacă lucrați la un manuscris și aveți nevoie de ajutor, aruncați un ochi pe Prima Carte, iar eu promit să rămân aceeași grammar nazi, astfel încât să nu se strecoare nici măcar o greșeală în cartea voastră.

3. Prima tentativă de chick lit

Deși n-am mai citit cărți din categoria chick lit de prin perioada liceului, atunci când m-am apucat să aștern pe foaie replica la provocarea lui Cristian China Birta, a rezultat ceva din zona asta.

Ce-i drept, m-am distrat nițel (mai ales că am scris tot textul pe un carnet, deci mai old school de atât nici că se poate) și a ieșit asta, un pseudo-fragment chick lit:

Stăteam cu nasul lipit de vitrina magazinului. Pantofii îmi atrăseseră atenția mai ceva ca un magnet. Așa că iată-mă acum holbându-mă la ei ca o psihopată (una lefteră, ce-i drept) care pare că ar fi în stare să se îmbrace într-un costum de sandwich timp de o săptămână daca asta mi-ar garanta încălțămintea în fața căreia am încremenit de vreo trei minute.

Deși doar ce a venit toamna, am o tonă de idei cu iz scriitoricesc și abia aștept să le pun pe toate în practică. Dar mai am timp, pentru că azi e abia septembrie, luni.

Sursă foto: etsy.com

2 gânduri despre „3 chestii tari scriitoricești pe care le-am făcut la început de septembrie

  1. Ce mi-a plăcut textul cu tocurile de 12!!! Și acum mă întreb de ce nu mai apar astfel de texte la tine pe blog? Acum, dacă mi-ai lua la puricat imaginația, mă și întreb de ce nu chiar mai mult de atât? O carte?! Da, ar fi una în urma căreia s-ar râde 🙂 și viața ar fi toată un zâmbet! Diana, das finde ich genial!

    1. Haaa, îți mulțumesc tare mult. Ce-i drept, am în cap ceva idei pentru o carte, dar recunosc că nu mi-am găsit încă stilul. Iar ce ai citit acolo e puțin chick lit, ceea ce nu mă definește, dar mă relaxează :D.

      PS: chiar am câștigat concursul cu textul respectiv ^_^.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s