Montesambra, proofreadingul vieții mele

Săptămâna trecută mi s-a pus în brate (de fapt, pe mail, recunosc) un manuscris. A fost prima oară când am răsfoit, chiar și virtual, paginile unei cărți și, în afară de citirea acestora, m-am ocupat și de corectare.

A fost, și continuă să fie, un angajament serios, pentru că știu că atunci când cartea va apărea în mâinile a tot mai mulți cititori, eu voi fi responsabilă de fiecare virgulă în minus și de fiecare cuvânt scris greșit.

Prin urmare, în timp ce autoarea, Nadina Maria Szacaks, e emoționată să vadă în format fizic prima ei carte, eu îmi rod agresiv unghiile, așteptând să verific dacă am omis semne de punctuație ori am mâncat vreo literă.

Spuneam și în acest articol despre reacțiile de tip OCD pe care le am atunci când observ greșeli gramaticale, așadar, în momentul de față, mă simt mai mult decât responsabilă (și panicată). De asta, în timp ce mă ocupam de partea de proofread, am citit zeci de articole ce dezbăteau gramatica limbii române și am verificat de cel puțin tot atâtea ori bătrânul DOOM.

Meanwhile…după ce cartea îmi va mai trece de câteva ori prin fața ochilor, împreună cu echipa vom da „ok-ul” pentru publicare, iar în luna august, Montesambra va fi disponibilă pentru comandă.

Știu că încă nu am zis nimic despre carte în sine, dar asta e pentru că deja am scris aici. Iar dacă vrei să fii curent cu update-urile legate Montesambra, poți da un like paginii de Facebook.

So…a new book in town. Curios?

11175003_702502839872648_2641189001700818469_n

8 gânduri despre „Montesambra, proofreadingul vieții mele

  1. Sunt maxim de curioasa! O stiu pe Nadina, virtual vorbind, de cativa ani. Si cred ca a trecut mai bine de un an de cand a inceput ea sa publice pe facebook cateva paragrafe din ceea ce urma, candva, sa fie cartea ei (prima, dar poate nu cea din urma). De atunci tot asteptam si asteptam si asteptam… Imi amintesc ca i-am trimis mesaj si i-am spus sa ma anunte cand e gata caci o vreau. Un fel de precomanda, nu? :))
    Acum, din cauza economiei, nu cred ca o sa mi-o permit fix cand prinde coperti si apare pe piata. Dar anul asta sigur o iau si o degust. Vorba aia, o astept de atata timp 😀

  2. Poate aranjam o treabă după lansarea oficială(care e preconizată pentru septembrie) și apare și-un format e-book, mai accesibil.

    Ori…poate cu îngăduința Nadinei, mai pot arata un fragment-două din manuscris.

  3. Nu, nu, eu vreau sa o iau sa o am in biblioteca dupa ce o citesc. 😀
    E-book-urile nu-mi plac, nu pot sa le citesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s