Wild- cartea și filmul

La capitolul cărți mă pot considera o norocoasă pentru că lunar primesc cel puțin două, fie pentru review-uri, fie de la diferite evenimente (lansări de carte, campanii, concursuri etc).  Așadar, biblioteca mea crește constant cu titluri frumoase.

Ultima oară când m-am trezit cu un colet de la curier a fost chiar azi, când am primit setul carte + film Wild, pe care l-am obținut în urma concursului organizat de Cristian China Birta pe blogul lui.

Mi se pare o formulă grozavă, pentru că întotdeauna mi-a plăcut să citesc cartea pentru ca mai apoi să vizionez filmul, iar cum am urmărit trailerul de curând, chiar îmi doream să văd și sursa pricipală de inspirație.

În ceea ce privește filmul, deși încă nu am apucat să îl văd, am observat o Reese Witherspoon altfel. Și deși nu mă dau în vânt după genul de filme în care joacă, se vede clar evoluția de la Legally Blonde la pelicula de față.

Anumite secvențe din trailer mi s-au părut că aduc cu Into the Wild, un film lansat cu șase ani înaintea lui Wild. No, vă las aici două numai două secvențe din cele două filme, care sunt foarte similare. Mai puțin partea cu temperaturile, ce-i drept.

În afară de asta, mi s-a părut că se repetă tema (deși nu e ceva rău) de regăsire a sinelui în mijlocul naturii cu toate frumusețile si pericolele deopotrivă.

Cartea de la care a pornit filmul este un jurnal autobiografic al lui Cheryl Strayed. La prima vedere, mi s-a părut că urmărește aceeași idee  de life-changing journey ca și Eat, Pray, Love, doar că în alt context.

Încă din Prolog, un anumit pasaj mi-a atras atenția:

Bocancul meu dispăruse. Dispăruse de-a binelea. (…) Ce sens mai are un bocanc în lipssa celuilalt? Nici unul.Nu mai e de niciun folos, un orfan pentru veșnicie, iar eu nu puteam dovedi mila față de el. (…)

Eram singură. Eram desculță. Aveam douăzeci și șase de ani și, la rândul meu, eram o orfană.

Ce-i drept, pare destul de interesant acest jurnal scris dintr-o experiență reală, așa că sunt curioasă să merg pe urmele lui Cheryl Strayed (cu un bocanc în plus sau în minus). Voi reveni cu recenzii după ce voi citi cartea și voi urmări și filmul.

Până atunci, care este filmul care considerați că a respectat cel mai bine tema și registrul cărții?

Un gând despre „Wild- cartea și filmul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s