Doamna mama lu’ Diana, o lăsați pe Diana afară?

– Treci la masă, Diana! mă striga mama de la geam.

Eu eram transpirată, ciufulită, plină de praf și de cele mai multe ori cu zgârieturi si julituri în genunchi de la căzături.

– Mai lasă-mă cinci minute, mă tânguiam, doar-doar s-o înduplec pe mama.

Apoi, alergam pe scări, intram val-vârtej în casă și mâncam pe fugă, fără să mă mai plâng că nu-mi place pătrunjelul din ciorbă sau că nu vreau nu știu ce fel de mâncare. Deseori intram încălțată direct în bucătărie și nici nu mai apucam să mă spăl pe mâini.

Seara, se repeta povestea din timpul zilei.

– Hai, treci în casă că s-a întunecat! mă chema ea.

– Mai lasă-ma cinci minute, mă rugam iar de mama.

dribbble.com

Cam așa era pe vremea mea. De dimineață până seară alergam prin fața blocului. Ne jucam cu toții de la șotron, până la elasticul ori ne fugăream cu tubermanul, aruncând cu cornete unii în alții.

– Ceapă, ceapă, stai în groapă, nu veni că te atacă! obișnuiam să strigăm în cor atunci când jucam de-a v-ați ascunselea. Eram în culmea fericirii când rămâneam ultima neprinsă și „scăpam turma”.

Și uite așa, cel care trebuia să ne găsească, se punea din nou cu fata la zid, cu mâna la ochi și începea iar numărătoarea: „Undoitreipatrucincișaseșapteoptnouăzece… Gataaa! Cine nu e gata, îl iau cu lopata.”

Iar noi restul, ne îngrămădeam care mai de care după mașini, prin spatele blocului și deseori ne certam pe un loc bun de ascunzătoare. „Eu am venit primul!” sau „Dar tu ai stat aici și data trecută”.

Nu ne plictiseam niciodată și în fiecare zi veneam cu câte un joc nou. Ne plăcea Măgarul între oi, dar și Frunza. Iar în zilele mai chill, jucam Prinsea sau băteam mingea. Băieții jucau fotbal, dar primeau și fete care se încumetau să alerge.

dribbble.com

Dacă nu, acestea jucau Cireșica. Dar să nu vă închipuiți că era un joc doar pentru posesoarele de fundițe în păr. Trebuia să fii foarte atent să nu scapi mingea atunci când numărai câte cireșe furase „Cireșel neastâmpărat”.

Pe scurt, afară era pentru noi, copiii, sinonim cu Raiul. Dacă stăteai în casă, era clar că ești pedepsit, iar dacă cineva observa că unul dintre noi lipsește, pac! era la ușa împricinatului (de obicei veneau mai mulți, pentru suport moral) și cu cea mai mieroasă vocea întreba: „Doamna mama lu’ Diana, o lăsați pe Diana afară?” Tehnica asta era aplicată cam la toți părinții și de cele mai multe ori aceștia cedau în fața grupului. Iar când primeai îngăduința să ieși pe ușă, toată scara răsuna de țipetele victorioase ale găștii.

Odată ajunși în fața blocului, erau reluate jocurile. Iar dimineață, prânz și seară nu făceam altceva decât să țopăim de colo-colo și să ne distrăm. Nu simțeam oboseala, pentru că nu vedeam ceea ce facem ca pe un exercițiu fizic, cu toate că, de-ar fi să socotim, participam la cea mai mare oră de sport.

Câteodată îmi lipsește gașca aia de omuleți, activitățile în aer liber și participarea la jocuri de dragul distracției și mai puțin al victoriei. De aceea, atunci când am văzut campania Mișcarea face bine, mi-am zis că e o inițiativă grozavă. În primul rând, poți rememora perioada copilăriei, dar totodată vei duce exercițiile la un alt nivel.

Organizatorii au introdus un program ce include activități diverse, de la Kangoo Jumps, Zumba, până la Khai Bo. De asemenea, vor exista niște zone dedicate antrenamentelor de tip Boot Camp, dacă ești mai îndrăzneț, ori de Spinning. Așa că fii pregătit de febra musculară de a doua zi.

Însă, așa cum sugerează și numele acestui program, miscarea face bine. Astfel, pe lângă faptul că bifezi acele minute de exerciții fizice pe care este recomandat să le faci zilnic pentru sănătatea ta, te vei trezi cu un zâmbet mare pe buze și cu mai multă energie. Exact ca în perioada copilăriei.

Astfel, dacă ești din Brașov, te sfătuiesc ca sâmbata, 11 iulie, să dai ora prelungită de somn din weekend, pe cea mai mare oră de sport, ce se va desfășura în Piața Sfatului.

Iar dacă nu locuiești la munte și nici nu ești în concediu acolo, ci ai fugit la mare, află că pe 1 august evenimentul va avea loc și în Mamaia. Iar pentru mai multe informații aruncați un ochi pe imaginea de mai jos, ori dați un click aici.

Prin urmare, cine se încumetă la niște sport?

Miscarea-Face-Bine-Brasov-2015-POSTER-v6-566x800

Un gând despre „Doamna mama lu’ Diana, o lăsați pe Diana afară?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s