La doar 20 de ani a pus bazele propriei afaceri eco friendly în București, curieratul pe biciclete 

Ariel Constantinof, 24 de ani, a pornit în 2010 Tribul, o afacere inovatoare și practică, ce susține transportul public alternativ, mai exact curieratul pe bicicletă. Pentru a-și dedica timp afacerii sale, Ariel și-a dat demisia de la jobul de birou unde petrecea opt ore.

Ideea de business i-a venit după ce a văzut mai multe documentare și filme despre viața curierilor din New York. Personaj foarte activ în comunitatea bicicliștilor din capitală, promotor al mersului pe două roți și organizator al unor marșuri pe bicicletă ce a adunat un număr foarte mare de participanți, s-a hotărât să facă din pasiunea lui o afacere.

Primii bani investiți în afacere au fost dați pe un domeniu de internet, unde și-a construit singur site-ul, chiar înainte de a avea vreun client sau angajat. După ce a făcut logo, slogan și a stabilit un tarif pentru serviciile sale, a început să își caute primii clienți și curiei.

Pe parcurs, a ajuns să aibă clienți importanti, precum Aqua Carpatica, ONG-uri, magazine ce comercializeaza produse bio și companii care susțin mersul pe bicicletă.

Până în ziua de azi nu am investit niciun leu în publicitate şi totuşi am constant clienţi noi! Prietenii şi cunoştinţele au fost publicitatea gratuită a proiectului meu.

Tribul a avut inițial doi angajați, iar în prezent numără 13. La început, Ariel făcea și livrări, pe lângă faptul că vorbea cu clienții și învăța să emită facturi sau să facă singur contabilitatea.

Față de primul an numărul de livrări a crescut de la cateva sute la peste 10.000, iar cifra de afaceri e de 10 ori mai mare. Până în prezent, luna cu cele mai multe livrări a fost septembrie, când curierii au livrate 1000 de colete.

Adaptat cât mai bine la noile tehnologii, Tribul are o aplicație web de monitorizare a coletului și un sistem SMS, care anunță clientul când coletul a ajuns la destinație.

Afacerea pe biciclete funcționează ca ONG ce are ca scop integrarea bicicletei în transportul urban. Tribul este un business social, iar un procent de 10% din costul unei livrări se duce către Cicloteque, primul centru de inchirieri de biciclete din București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s