Despre fericire și lucrurile simple

Stăteam pe o bancă, la umbră, prinsă în setările aparatului foto. Eram pe atunci fotoreporter la un ziar local și trebuia să documentez un campionat de rugby pe plajă ce avea loc în Mamaia, așadar făceam ultimele pregătiri.

Însă, la un moment dat, mi-am ridicat privirea din ecranul DSLR-ului și am surprins doi puști care se bucurau de fântâna arteziană din fața Casinoului din Mamaia. În secunda doi, am pus camera la ochi și am început să trag repede cadrele.

diana solomon fericire

Mi-a plăcut la nebunie entuziasmul lor, fericirea aceea dată de lucrurile simple, dar și modul în care au lăsat tot deoparte și au început să se joace în jurul fântânilor arteziene. Fiind vară, deci foarte cald, răcoarea apei era balsam pentru temperaturile acelea, însă nu vedeai pe oricine că are curaj să se răcorească la modul în care o făceau cei mici.

Recunosc că m-am lăsat prinsă de bucuria lor și n-am putut să las aparatul jos decât în momentul în care am văzut că trebuia să ajung urgent la meciurile de rugby. Într-un final, când am ajuns acasă și am scos fotografiile, am dat skip celor de la evenimentul sportiv și m-am lăsat din nou captivată de imaginile cu cei doi.

Deși, în grabă fiind, am lăsat setarea alb/negru din cameră, cred că a fost una dintre acele greșeli care au avut rezultate pozitive. În felul acesta, îi pot da dreptate scriitorului Ted Grant care spunea că fotografia alb-negru surprinde suflete, pentru că nu cred că aș fi putut să sublinez euforia în același mod dacă aveam o imagine color în schimb.

Este asta o fotografie cu oameni fericiți?

Da, da! Chiar este. Și cu toate că există doar un personaj central (băiatul), cred că imaginea reușește să transmită bucuria acelui moment. Cum? Păi, uite, am făcut o scurtă analiză.

diana solomon fericire

Așadar, dacă ar fi să aleg cea mai bună fotografie din arhiva personală care surprinde tema happy people, aceasta este de departe preferata mea. Pe lângă faptul că face parte dintr-o serie de instantanee, așadar, nicio imagine nu este regizată, este cel mai bun exemplu al meu că bucuria vine din lucrurile simple, juvenile.

Care este fotografia ta preferată cu oameni fericiți?

Nu te întreb degeaba amănuntul ăsta pentru că, vezi tu, dacă ai ceva skilluri de fotograf, poți participa la concusul organizat de Komunomo.

Așa cum probabil ai ghicit, tema acestui photo contest este Happy people. Astfel, tot ce trebuie să faci este să urci o fotografie făcută de tine (condiție obligatorie) care să exprime cel mai bine ideea de oameni fericiți, dar nu înainte însă de a te înscrie în comunitatea Photo și de a-ți face cont pe Komunomo.

Odată ce ai trecut de acești pași esențiali, ești înscris. Însă, pentru a fi sigur că respecți toate condițiile și pentru a nu risca descalificarea, cel mai bine este să parcurgi regulamentul competiției, pe care îl găsești aici.

Ce poți câștiga?

Fiind vorba de o provocare destinată fotografilor amatori sau profesioniști, premiile constau în vouchere F64 consistente. Astfel, se vor acorda pentru:

  • Premiul 1: voucher 1000 euro
  • Premiul 2: voucher 700 euro
  • Premiul 3: voucher 300 euro

Cum va fi desemnat câștigătorul?

Pe baza numărului de emoții pe care fotografia participantă la concurs îl strânge, indiferent dacă reacția de pozitivă ori ba. Uite, îți atașez aici un print screen pentru a înțelege mai bine.

diana solomon komunomo

Deadline?

Mai ai timp până pe 12 aprilie să îți înscrii fotografia (atenție, nu poți să participi cu mai mult de una).

Premii suplimentare

Nu doar cei care vor participa cu o fotografie vor avea de câștigat, ci și cei care au acordat emoții în cadrul concursului. Mai exact, se vor acorda patru premii suplimentare ce constau în produse din magazinul F64 către patru persoane alese aleatoriu.

Așadar, ce spui? Ai prin arhivă fotografii cu oameni fericiți? Nu de alta, dar există șanse mari ca acestea să te ajute să câștigi niște premii destul de frumoase. 

diana solomon fericire

2 gânduri despre „Despre fericire și lucrurile simple

  1. Super fotografie! Felicitări! Și eu cred că fotografiile alb-negru au farmecul lor aparte, dar cred și că poți foarte ușor să dai greș cu o astfel de fotografie. Mi se întâmplă de multe ori, când editez conținut pentru Instagram, să fac fotografiile alb-negru și la câteva zile după să-mi dau seama că ar fi fost mult mai bune dacă le-aș fi păstrat color. :))

    1. Cred că e vorba și de faze. Eu vreo doi ani am făcut numai fotografii alb-negru, iar acum vreau să văd numai culoareeeeee :D. Cel mai safe e să le faci color,apoi să le editezi după bunul plac.

Lasă un comentariu